O nas

Kim jesteśmy?

Marka Evil powstała w 2013 roku jako pizzeria Evil Ristorante Italiano w Szczecinie. Warszawski lokal został otwarty w czerwcu i ma powierzchnię 604 mkw. Restauracja oferuje swoim gościom 179 miejsc oraz pełną obsługę kelnerską. Evil SteakHouse specjalizuje się w sezonowanych stekach z wołowiny. Jako pierwsza warszawska restauracja swoim klientom proponuje steki ze strusia. Już wkrótce restauracje Evil SteakHouse w Poznaniu i Szczecinie zostaną przeniesione do większych lokali dzięki czemu jeszcze więcej osób będzie mogło cieszyć się znakomitymi steami, a w przyszłym roku chcemy przywitać się z konsumentami w nowych lokalizacjach: Wrocławiu i Gdańsku. Sieć restauracji posiada w swojej ofercie własne piwo, kawę, a nawet dedykowany napój na bazie yerba mate, Evil❤️Lova Łąka.

Nasza oferta

Menu Evila to nie tylko piekielnie kuszący rostbef, wspaniała polędwica, piękny i soczysty antrykot.... Znajdziemy w nim steki wyłącznie z polskiego mięsa, z polskich hodowli, m.in. rasy Hereford,Red Angus i Black Angus. Zjemy rib eye, tomahawka, mięsa z kością  czy króla steków - legendarnego T-bone’a. Mięsożerców ucieszy jeszcze tatar wołowy, grillowane kiełbaski chorizo i wołowe, żebra wołowe czy chilli con carne. Dzięki odkrytej, otwartej na gości kuchni każdy może zobaczyć, jak przygotowywany jest jego stek.

Nasze steki powstają z długo sezonowanego polskiego mięsa. Wszystkie nasze mięsa są sezonowane minimum 6 tygodni, a zdarza się, że niektóre elementy sezonujemy nawet do 36 tygodni. Musimy przy tym pamiętać, że sezonowanie mięsa musi odbywać się w odpowiednich warunkach, a my takie posiadamy. Mówię o tym dlatego, że czasami smakosze nie zdają sobie sprawy jak ważny jest sam proces starzenia się mięsa, dzięki któremu włókna kolagenowe są rozbite co powoduje, że mięso jest bardziej kruche. Podajemy steki o średnim wysmażeniu, ale u nas to Klient jest najważniejszy i dlatego ma on możliwość samodzielnego dodatkowego dosmażenia mięsa za pomocą rozgrzanego kamienia lub na brytfance z cebulką. Kamień wulkaniczny długo utrzymuje ciepło dzięki czemu mięso jest niezwykle soczyste aż do ostatniego kęsa! – opowiada Piotr „Timi” Piotrowski, szef kuchni Evil.